Contact
info@thejourneycollector.com
BURNING MAN DOOR MALU KIRSCHBAUM
· ·

BURNING MAN DOOR MALU KIRSCHBAUM

· ·
Malu KirschbaumFreelance journalist voor verschillende magazines en reisverslaafde Malu Kirschbaum bezocht het Burning Man-festival, een ervaring die haar leven heeft verandert.

  • Hoe beschrijf ik Burning Man? Deze vraag houdt me bezig sinds ik terug ben, hoe beschrijf je een onaardse en betoverde wereld, een ervaring als geen ander, vooral voor mensen die nog niet eerder zijn geweest. Een ervaring die je anders naar de wereld laat kijken. 
  • Voor degenen die niet bekend zijn met Burning Man, is het een jaarlijks festival van een week in de Black Rock Desert in Nevada. Het trekt 68.000 mensen van over de hele wereld aan, die zich volledig overgeven aan de tijdelijke stad en de gemeenschap. Een week later vertrekken ze weer alsof ze er nooit zijn geweest. En aangezien er geen geld is in Black Rock City, draait het allemaal om het geven van geschenken (zonder iets terug te verwachten!) En decommodificatie, omdat er niets is dat we ZIJN, dat kan worden gekocht of verkocht.
  • Klinkt misschien een beetje raar, maar Burning Man is eigenlijk hoe de ideale wereld zou moeten zijn. Mensen delen wat ze hebben en zorgen voor elkaar. Je bent vrij om te doen wat je wilt en zijn wie je ook wilt zijn. Er is geen religie, leeftijdsverschil, afkomst, seksuele geaardheid of carrière status die je beter maakt dan je buurman. Iedereen is je familie, dus je zult je uiterste best doen om ze allemaal gelukkig te maken. En zij zullen hetzelfde doen voor jou. Daarom is het the happiest place on earth! 
Burning Man
  • Ik weet dat dit de officiële slogan is van Disneyland, maar dat is een andere manier om Burning Man te beschrijven: als een grote speeltuin. Black Rock City is gevuld met meer dan 300 kunstinstallaties, die je kunt aanraken, beklimmen of mee kunt spelen. Het festival is ook erg kindvriendelijk en er zijn tal van gezinsactiviteiten, Burning Man verwelkomt mensen van alle leeftijden om dit samen te beleven. 
  • Ik kan mijn persoonlijke ervaring met jullie delen maar die zal compleet anders zijn dan die van iemand anders. Bij Burning Man kun je de hele nacht door feesten, maar je kunt er ook voor kiezen om de stad overdag te absorberen en een meer rustgevende en meditatieve week hebben. Of je kunt deelnemen aan allerlei workshops. Of je doet een beetje van alles. Trouwens, er zijn zoveel dingen te doen (het programmaboekje heeft 160 pagina's!) die je elke dag meeneemt zodat je een beetje weet welke avonturen je die dag kan beleven. Mijn ervaringen waren verbluffend en absoluut geweldig. De enige manier om het samen te vatten is als de beste week van mijn leven!! 
Burning Man
  • Om te voorkomen dat je het festival verkeerd inschat is er een fijne website.  Meer ga ik er niet over zeggen, in plaats daarvan wil ik het je laten zien. Neem een kijkje door mijn bril en laat je inspireren door de kunst, feestjes en mooie mensen. Burning Man en Burners, ik kan niet wachten tot we elkaar weer ontmoeten. Tot die tijd ga ik met het advies van een Burning friend opvolgen: "Omarm alles, totdat de voorbereidingen voor volgend jaar weer beginnen."