LIVING THE GOOD LIFE IN UBUD

Mirjam de RuiterOntmoet Mirjam de Ruiter, freelance stylist, branding expert, designer van een eigen tassen collectie & living the good life op Bali.

Het begon allemaal met vrijwilligerswerk op een school voor gehandicapte kinderen maar er is veel verandert sindsdien. 

Het plan was om 5 maanden vrijwilligerswerk te doen op Bali; 3 maanden kunstles op een school voor kinderen met het down syndroom en 2 maanden straathonden verzorgen. Tot ik het prachtige magazine “Inspired Bali” van de Canadese Janet Nicol tegen en wist ik dat ik weer creatief bezig wou zijn. Dit bracht me terug naar het eiland waar ik mijn eigen merk heb opgezet Catching Dreams.Bali, Ubud bag CD MirjamAls freelancer doe ik nu branding en styling werk op het eiland en in het buitenland. Dankzij een hele toffe co-working plek, Hubud, heb ik veel interessante mensen ontmoet, allemaal met een uniek verhaal en mensen die me inspireren en motiveren om verder te kijken en te denken. Bali, Ubud monkeyAls je in Ubud woont ontdek je jezelf elke dag opnieuw; door yoga, het ontdekken van nieuwe weggetjes op mijn scooter of door al het zalige eten in de verschillende restaurants of lokale 'warungs'. Dit zijn mijn favoriete eet spots op Bali.

EAT
In Ubud vind je veel ecologische en raw food restaurants, ideaal voor health freaks die ook zeker aan hun trekken komen dankzij alle juice, salade en proteïne barretjes. Dit zijn de beste:
Bali, Ubud AlchemyAlchemy - Jl. Penastanen Klod
Sopa Garden - Jl. Raya Nyuh Kuning
Bali, Ubud KafeKafe - Jl. Hanoman
Bali Buda - Jl. Jembewan
Sari Organic - Jl. Raya Tjampuhan. Wat extra tof is aan deze plek is de locatie, midden in de rijstvelden - een absolute hotspot voor zonsondergangen.

Maar wees niet bang om ook de lokale warungs te proberen, hier serveren ze heerlijke nasi goreng of nasi campur. Als je 'Bungkus' besteld krijg je rijst, groente en kip to take away in een puntzak. Bali, Ubud BungkusWarung Pojok - Nyuh Kuning
Warung Biah Biah - Jl. Gootama
Warung Padang - Jl. Raya Ubud
Warung Sari Rasa - Jl. Sukma
Pasar Malam - een markt die s' avonds laat open is, in Gianyar, 20 minuten van Ubud op de scooter. Hier kan je heerlijk ronddwalen tussen de lokale bevolking en eet je de beste sate of Es Buah (fruit met schaaf ijs en pudding). Bali, Ubud palmtreesPRAY
Ubud is nog steeds één van de meest traditionele dorpen op Bali. Er zijn verschillende ceremonies gedurende het jaar, de één groter dan de ander, en er worden dagelijks offers gebracht. Op iedere hoek van de straat vind je prachtige altaars waar verschillende Hindu goden worden aanbeden en je ziet dagelijks vrouwen met gewoven manden de offers dragen. Bali, Ubud temple"Goa Gajah Temple of Elephant cave ligt net buiten Ubud. Verschillende grotten en een prachtige waterval zijn een paar dingen die deze heilige plek te bieden heeft.
Campuhan Bridge - niet ver van Ubud vind je een grote brug die je een geweldig uitzich biedt op de net gerenoveerde en reusachtige tempel. Het heeft een paar maanden geduurd om de tempel te renoveren en voor 30 dagen lang brachten inwoners vanuit heel Bali offers, om de tempel te zuiveren en in te wijden.   
Kecak Dance - er worden in Ubud veel live optredens georganiseerd waar ze traditionele dansstijlen laten zien. Mijn favoriet is de  Kecak dans, met een mannenkoor en vuur.   Bali, Ubud ricefields

RELAX
Ik geef mezelf graag een massage cadeau, minstens één keer per week, en probeer iedere keer een nieuwe spot uit. Er zijn veel opties en allemaal low budget, mijn lievelings is de 60 minuten traditionele Balinese massage die ook wordt geleerd aan de jongere generaties. Bali, Ubud beachCantika Zest Spa - Cantik betekend letterlijk mooi. Deze spa is verstopt tussen de rijstvelden en ze verkopen ook heerlijke shampoo en zeep. 
Milano Spa - ga hierheen wanneer je op zoek bent naar een traditionele Balinese massage of een heerlijk schuimbad & pedicure in het centrum van Ubud. 
Starchild - Lotus Lane 7 - relaxte muziek en een winkel vol met helende stenen en geometrische elementen voor sieraden of als decoratie voor thuis.
OPI Bar - voor de beste manicure & pedicure.

Een andere, bekende, manier om te ontspannen is yoga, en er is geen betere plak op aarde dan Ubud - er zijn hier super veel verschillende plekken en lessen of retreats.  Wordt wakker met een Hatha yoga les en je hebt energie voor de hele dag. Of wanneer je niet lekker in je vel zit raad ik aan een iets pittigere yoga les aan. Hier leren ze je loslaten door een speciale ademtechniek en verschillende posities. Bali, Ubid yoga homeYogabarn - Jl. Hanoman
Radiantly Alive - Jl. Jembawan
Intuitive Flow - Jl. Raya Tjampuhan Bali, Ubud sunset
Ubud was voor mij de perfecte plek om te wonen vanwege de centrale ligging. Ik leef tussen de rijstvelden en lig binnen 30 minuten op het strand. Ubud biedt de perfecte combi tussen lokale cultuur met zijn mooie tradities en de Westerse wereld bij Hubud, een co-working plek in het midden van de Monkey Forest Road. Hier komen alle digital nomads samen voor het snelle internet 🙂 en om ideeën en vaardigheden te delen - de plek voor creative minds.
 

Comments are closed.