TEL AVIV ALS LOCAL

Deborah DurlacherEven voorstellen: Deborah Durlacher een advocate uit Amsterdam met een passie voor mode. Ze reist de wereld over en probeert op z'n minst twee keer per jaar Tel Aviv te bezoeken. Haar tips als local. 

Hier geniet ze van het lekkere eten, het fantastische nachtleven en van de Israëlische cultuur. Hierbij wat tips van een kenner.

Tel Aviv, voor velen niet de eerste plaats waar je aan denkt voor een steden trip, maar Tel Aviv is een van mijn lievelings steden! Je hebt hier niet alleen een heerlijk klimaat, met heel veel zon dagen per jaar, ook zalig oosters eten, geweldige feesten, heel veel cultuur en geschiedenis, mooie stranden en ook nog eens super aardige mensen :). De laatste jaren ga ik minimaal twee keer per jaar naar deze geweldige stad. Ik heb een kleine selectie gemaakt van al mijn favoriete spots die je zeker even moet bezoeken als je in Tel Aviv bent. 

BREAKFAST
Start de dag, op z'n minst een keer, bij Dallal voor brunch of ontbijt. Slaap ik in het noorden van Tel Aviv dan fiets ik met alle liefde naar de Neve Tzedek buurt in het zuiden om hier te brunchen met vrienden. Normaal gesproken trakteer ik mezelf op de Dallal croissant gevuld met zalm, spinazie en een gepocheerd ei. 

Tel Aviv breakfast Shabazi 10

Dallal - Shabazi 10

Een andere spot voor een heerlijk ontbijt, die bekent staat om zijn 'breakfast all day long', is Benedict. Ze hebben een geweldige brunch selectie, van pannenkoeken en eieren tot het typisch Israëlische gerecht Shakshuka.  
171 Ben Yehuda st. Tel Aviv
29 Rothschild blvd. Tel Aviv

AREA'S
De twee wijken die zeker de moeite waard zijn te bezoeken zijn Neve Tzedek en Yafo.

Neve Tzedek is een toffe wijk in het zuiden van Tel Aviv. Het staat bekend om zijn trendy boetiekjes en restaurants. Het is een goede buurt om lekker rond te struinen, een beetje te shoppen en te eindigen aan de bar van hotel Nina voor een goed glas wijn. 

Neve Tzedek st 15. Tel Aviv

Neve Tzedek st 15

Yafo is een andere wijk in het zuiden dichtbij Neve Tzedek. Het is een oude Arabische wijk met smalle straatjes, winkeltjes en restaurants. De wijk is gelegen op een berg vlakbij de zee dus je kan hier genieten van een prachtig uitzicht. Mocht je een ding hebben voor vintage en antiek dan is de Yafo vlooienmarkt zeker de moeite waard! Je kan de markt bezoeken van zondag tot donderdag van 9.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur. 

Deborah Durlacher Tel Aviv

DINNER
Als je net als ik een sushi verslaving hebt, ga naar TYO! Vanaf de buitenkant verwacht je niet dat het er van binnen zo mooi uitziet. Goede spot voor cocktails en sushi voor je het nachtleven gaat ontdekken. Je komt hier door de muziek al helemaal in de stemming. TYO - Montefiore 7. 

Op een groot plein aan het andere kant van het centrum vind je een meer casual optie in Franse stijl; Brasserie op de Shlomo Ibn Gabirol St 70. Meer in de Israëlische stemming? Ga dan naar Kitchen Market. Dit restaurant bevindt zich boven een food market. De gerechtjes zijn klein a la nouveau cuisine en verser kan het niet; alle ingrediënten komen rechtsreeks van de markt. 

Tel Aviv Hangar 12

Kitchen Market - Nemal Tel Aviv Hanger 12

Last but not least, voor de vleesliefhebbers is daar: Herbert Samuel. De plek waar je allemaal geweldige vleesgerechten kan eten. 

Tel Aviv Herbert Samuel

Herbert Samuel - 6 Koyfman

DRINKS
Een hidden treasure aan het einde van Rothschild is: The Bellboy. Ik ben hier zo vaak langs gelopen voordat ik doorhad dat het een bar was.. The Bellboy bevindt zich op de begane grond van het Berdichevsky hotel. Zodra ik binnenstapte was ik terug in de jaren 20. Wel een beetje een rare setting uit de jaren 20, met borden als verboden nijlpaarden te voeren?! maar geweldige cocktails die de ober klaarmaakt aan je tafel.  

Tel Aviv 14 Berdechevsky st.

The Bellboy - 14 Berdechevsky st.

Een andere leuk bar, iets toegankelijker, vlakbij het Dizengoff plein is The Concierge. Een gezellige beetje eclectische sfeer en iedere cocktail komt in een uniek glas, van een gouden theekopje met bloemen tot een doodshoofd, iedere keer weer een verassing. 

Tel Aviv The Concierge

The Concierge - 95 Dizengoff

Nog niet klaar met drinken?? Check out  Spicehaus op de Dizengoff 117 of ga naar de Flamingobar in het Brown Beach House Hotel, 64 Ha’ Yarkon st.

Tel Aviv Flamingobar

Flamingobar - 117 Dizengoff

CLUBS
De avond kan natuurlijk niet eindigen zonder gedanst te hebben. Wat heel fijn is in Tel Aviv is dat het clubben al vroeg begint en soms zelfs buiten! 

Een van mijn lievelings plekken die past in deze categorie is Sectret Garden. Toen het hek voor het eerst open ging waande ik mezelf in een soort Alice in Wonderland situatie. Een prachtige tuin en een woonkamer in de buitenlucht. Heel belangrijk: er is een grote bar, er draaien goede DJ's en er komt leuk publiek. 

Tel Aviv Secret Garden

Secret Garden - 1 Nitsana st.

Andere favorieten, binnen, zijn; de Aria (66 Nakhalat Binyamin) en de Breakfast Club  voor een goed house feestje tot in de late uurtjes (6 Rothschild Blvd).

Ga naar de Block als je zin hebt in een Berlijn underground feest. De buurt is een beetje afgelegen dus neem een taxi heen en terug want hier wil je niet achterblijven (157 Shalma rd).

SLEEP
De laatste keer dat ik er was met mijn vriend sliepen we in het Rotschild 22 Hotel. Het is een vrij nieuw hotel op een top locatie. De kamers zijn vrij klein maar modern en comfortabel. De grootste verassing was het uitzicht, vanuit onze kamer, op de elfde verdieping, konden we een groot deel van de stad zien liggen - inclusief Yafo! 

Tel Aviv Rothschild

Rotschild 22 Hotel - 22 Rotschild blvd.

CULTURE
Hou je van kunst, dan is het Tel Aviv Museum of Art een absolute must see. Ze hebben een fantastische collectie moderne en klassieke kunst inclusief een paar master pieces van onder andere Klimt and Kandinsky. Alleen het gebouw is al indrukwekkend, je kan hier uren rondlopen. 

Deborah Durlacher musea

Tel Aviv Museum of Art - 27 Shaul Hamelech Blvd.

BEACHES
Ik weet het, bij de naam LaLa Land denk je eerder aan een grote speeltuin dan aan de plek waar je moet zijn voor een heerlijke dag in de zon (of schaduw). Geniet hier van een verse limonade, heerlijke humus en ontmoet hier al je favoriete Nederlanders. Geen zin in Nederlanders? Dan raad ik je aan ergens anders heen te gaan, but know you will miss out 😉

Een ander fijn maar drukker strand is Hilton Top Sea Beach. Iets chiquer en met een fantastisch restaurant en bar. 

Tel Aviv LaLa Land

Geniet van deze stad!  

Comments are closed.