Contact
info@thejourneycollector.com
De westkust van Mallorca
· ·

De westkust van Mallorca

· ·

Wendy Meywaard reist de hele wereld over voor haar platform Hellofromtravel.nl maar ook privé pakt ze graag het vliegtuig. De westkust van Mallorca stond dit keer op het programma.

Ze verbleef in Port d’Antrax, maar zou de volgende keer meer richting het noorden gaan. Port d’Antrax is een schattig dorpje maar er is weinig cultuur te vinden en veel Duitse toeristen - maar dit heb je op het hele eiland.. Haar tips. 

Altijd als ik Mallorca hoorde was El Arenal het eerste waar ik aan dacht. Dit was ooit een droom bestemming maar nu, 15 jaar later, zijn mijn wensen iets verandert. Maar niets is wat het lijkt, want na onze korte trip kan ik je vertellen dat dit eiland echt prachtig is. 

  • Waar moet je verblijven in Port d’Antrax? Villa Italia is een hele fijne plek en je eet de beste sushi bij KOI! Meer Port d'Antrax tips vind je hier.

Westkust Mallorca Villa Italia

  • In deze omgeving ontdekten we Portals Vells, en man this is heaven! Een super mooie baai met een heerlijk restaurant Dels Portals Vells (zorg wel dat je reserveert: Dels Portals Vells, 07182 Calvia, Mallorca +34 97118049).

  • Portals Nous is de plek om te showen met je Ferrari or Porsche, of je jacht wanneer je deze hebt.. Je vindt hier een prachtige haven en heel veel luxe. Zin in goed eten? Breng een bezoek aan Tahini.

  • Voor koffie of goede lunch ga je naar Cappuccino, je vindt ze overal op Mallorca en Ibiza maar stiekem ben ik een grote fan van de Eggs Benedict met zalm. TIP

  • De route van Port d’Antrax richting het noorden is zeker de moeite waard, met onderweg veel goede foto spots. Stop zeker in Valdemossa, een dorp met statige gebouwen en heel veel leuke restaurantjes, mooie pleinen, goede shops, eigenlijk is alles daar leuk!

  • Onderweg zijn we gaan lunchen bij La Residencia Deià, voormalige eigenaar was  Richard Branson.. Een super mooie plek met een heel fijn hotel. La Residencia Deià ligt in Deià en dit dorp is zeker de moeite waard om te ontdekken. Wandel naar beneden naar Cala Deià, de baai lijkt veel op de baaitjes in het noorden van Ibiza.

  • We hebben onze reis voorgezet naar Cap de Formentor, wat bekend staat om zijn vuurtoren en het magische uitzicht. Alles is hier op loopafstand maar draag wel goede schoenen! Het voelt meer als een safari.. Een absolute must go is het beroemde hotel Barcelo Formentor, hier hebben veel celebrities hun vakantie doorgebracht.

  • In Palma, lunch ik graag bij Café L’Antiquari.

  • Hotel Can Alomar in Palma is perfect voor een nacht, of meer.. 

Westkust van Mallorca

Vanaf Palma vlogen we terug naar Rotterdam maar we gaan hier zeker terug komen! Wat een fantastisch eiland,  het heeft mijn mening volledig verandert.