Contact
info@thejourneycollector.com
Een kleiner en schoner New York: Chicago
· ·

Een kleiner en schoner New York: Chicago

· ·

Als half Amerikaanse en met al haar familie woonende in Chicago was het voor Isabelle Disse, Senior Event Producer voor Chicago Magazine en The Chicago Tribune, een makkelijke keuze om te verhuizen naar de Verenigde Staten. Vroeger gingen ze als gezin iedere zomer een maand lang naar Chicago om familie op te zoeken. Nu is het haar thuis.

Ik had zolang ik me kan herinneren al het plan om naar de VS verhuizen en 4,5 jaar geleden was het eindelijk de juiste timing. Ik koos voor Chicago omdat ik hier familie heb. Mijn zusjes en ik zijn tweetalig opgevoed en hebben Amerikaanse nationaliteit en paspoort dus het was voor mij erg gemakkelijk om naar de Verenigde Staten te verhuizen en hier te mogen werken.

Chicago
 • Als mensen aan de VS denken zijn New York, LA en Miami vaak de eerste steden waar ze op komen, Chicago is wat dat betreft a little under the radar (wat inwoners graag zo houden). Toch is Chicago met 2.7 miljoen inwoners na New York en LA de grootste stad in Amerika. De stad wordt door Amerikanen vaak omschreven als een kleiner en schoner New York. De mensen zijn er vriendelijker dan aan de Coasts en de stad is overzichtelijker dan New York. Openbaar vervoer is heel goed geregeld, er is een groot metro, bussen en treinen netwerk waardoor je gemakkelijk door de stad kunt navigeren. De meeste mensen hebben geen auto of gebruiken deze nauwelijks. 

 • Chicago heeft diverse neighbourhoods die allemaal hun eigen karakter en scene hebben, van hipster wijken tot Chinatown tot de Gold Coast (waar Oprah vertoefde toen ze hier nog woonde), voor elk wat wils.

 • Chicago heeft alle seizoenen waar ik zelf erg van geniet, de zomers zijn warm en de winters wit. In 2019 beleefde Chicago een polar vortex met Arctische temperaturen van -30C. In dat soort gevallen gaan de scholen dicht en blijft iedereen binnen. Doordat de winters zo koud zijn en je minder het huis uitkomt, maakt het dat men optimaal van de lente, zomer en herfst geniet. Zodra de temperatuur stijgt, is IEDEREEN buiten. De hele zomer worden er ieder weekend talloze straat en muziek festivals georganiseerd en is er voor jong en oud altijd wat te doen. 

Chicago
 • Chicago ligt aan Lake Michigan wat een escape geeft aan de drukte van de stad. Op vijf minuten loopafstand van de wolkenkrabbers kun je op het strand staan en ontsnappen aan de hustle and bustle van het verkeer en mensen. Langs de hele oppervlakte van het meer vind je een 12 km lang pad waar mensen in de zomer fietsen, hardlopen, skaten of beach volleyballen. Chicago telt negen stranden waaronder één speciaal voor honden! In de zomer neemt iedereen hun boot het water op naar ‘The Playpen’, een pocket op het meer wat best omschreven is als een drijvende club. 

 • Chicago staat bekend als een architectuur stad en is historisch gezien een broedplaats voor architecturale innovatie en experimenten geweest. Het reuzenrad werd hier uitgevonden en de eerste wolkenkrabber werd hier gebouwd. De skyline is adembenemend en ik krijg na 4,5 jaar nog elke keer kippenvel als ik vanuit het vliegtuig raam de skyline zie glinsteren.

 • De stad telt een paar van de beste kunst musea in de wereld en Chicago heeft een enorm bruisende food scene met 25 Michelin restaurants. 

 • Ook niet geheel onbelangrijk in ons huidige politieke klimaat: Chicago wordt al bijna een eeuw beschouwd als een van de grootste democratische bolwerken in de Verenigde Staten en de plek waar Barack Obama opgroeide.

Chicago

LIEVELINGSPLEKKEN

 • In de zomer fiets ik op mijn vrije dagen graag langs het meer en bezoek ik zoveel mogelijk street en food festivals in verschillende wijken. In de lente struin ik graag door Wicker Park (de hipsterwijk waar ikzelf woon) om verschillende art galleries, cafés en farmers markets te bezoeken. In de winter vind je mij regelmatig in The Art Institute of Chicago, een van de oudste en grootste musea in de VS. 

 • Chicago is ook een aanrader met kinderen. In het hart van de stad vind je Lincoln Park Zoo, een gratis dierentuin de grootte van Artis compleet met speeltuin en kinderboerderij. De stad heeft verschillende parken, de grootste is Millennium Park, in de zomer worden hier gratis openlucht concerten gegeven en films gedraaid. Naast Millennium Park ligt Maggie Daley Park met mini golf, klimmuren, picnic velden en tennisbanen.

Chicago

ETEN

De beste restaurants vind je in de West Loop waar een straat is omgedoopt in ‘Restaurant Row’. Er openen om de haverklap nieuwe restaurants maar hieronder een paar persoonlijk favorieten:

Een paar restaurants die je niet mag missen:

Vegan restaurants:

Favoriete cafés:

SHOPPEN

 • Oak Street voor alle high-end winkels (Chanel, Louis Vuitton, Prada, Harry Winston, Tiffany & Co). 

 • Wicker Park voor vintage boutiques, vegan cafés en alternatieve wellness boutiques. 

 • Lincoln Park voor interieur winkels, designer boutiques en de nieuwste workout studios.

 • State Street en Michigan Avenue zijn de grote winkelstraten waar je alle high street ketens kan vinden.

 • Warenhuizen: Nordstrom en Neiman Marcus

 • Beauty winkels: Blue Mercury, Credo, Sephora, ULTA

 • Mijn favoriete winkels: Oak & Fort, Aritzia

Chicago

TO DO

 • Een Chicago-style hotdog eten tijdens een Chicago Cubs baseball game in Wrigley Field.

 • Architectural boat tour op de Chicago River - front row seats langs alle wolkenkrabbers.

 • Met de water taxi vanaf Michigan Avenue naar Chinatown voor bubble tea.

 • Voor het beste uitzicht over de stad bezoek je de Skydeck gelegen op de 103e verdieping top of the Willis Tower.

 • Cloud Gate een kunstwerk van de Britse kunstenaar Anish Kapoor. Cloud Gate staat in Millenium Park en is een must-see als je in Chicago bent, een enorm glimmend sculptuur van 20 meter hoog, heel fotogeniek en wordt in de volksmond vanwege de boonvormige gelijkenis ook wel 'The Bean’ genoemd.

DRESS CODE

Chicago is pretty down to earth en praktisch—comfort comes first hier. Denk het jongere, less snobby zusje van New York.

BESTE TIJD 

Mei tot oktober, de winter wil je liever overslaan, het is vandaag (22 februari) -13 graden....

CHICAGO IN DRIE WOORDEN

Architectuur. Zomer. Water.