Contact
info@thejourneycollector.com
Liefde voor Kaapstad
· ·

Liefde voor Kaapstad

· ·

Fotografe Vivian Hoorn reist heel regelmatig af naar Kaapstad, de stad waar ze haar grote liefde heeft ontmoet en waar ze zich oprecht gelukkig voelt. Curvy model worden bracht haar hier de eerste keer, maar de stad heeft haar laten zien wat ze graag wil doen - iets wat ze overal ter wereld kan doen. Uit haar comfort zone stappen en focussen op nieuwe dingen, sindsdien is haar carrière positief veranderd. 

  • Naast de liefde voor mijn werk heb ik in Kaapstad ook mijn vriend Rien leren kennen. Hij was hier 6 maanden voor modellenwerk. Mijn vader was altijd bang dat ik verliefd zou worden op iemand in het buitenland en nooit meer terug zou komen. Toen ik vertelde dat ik in Kaapstad verliefd was geworden was hij erg blij te horen dat Rien uit Noordwijk kwam. Kaapstad is voor mij magisch. Elke keer geeft het ons wat mee in het leven. Ik ben daar oprecht gelukkiger, mijn energie is veel beter en zo voel ik mij ook. De mensen zijn zo lief en ja het eten… als je elke dag lekker eet dan word je wel gelukkig haha!

Kaapstad - Vivian Hoorn

Beeld uit het boek Cape Town van Vivian Hoorn 

  • De stad is energiek, magisch en oh zo mooi. De natuur is zo prachtig. Je bent de hele dag onderweg, ik in ieder geval. Een perfecte dag in Kaapstad ziet er voor mij als volgt uit; werken in de ochtend, een ontbijtje halen om de hoek,  in de middag wine tasting in Constancia (20 min buiten Kaapstad) en daarna nog lekker sunset kijken op het strand, waarna je thuis gaat omkleden voor diner. Uit eten gaan is relatief goedkoop dus je kan er als een god in Frankrijk, of dus in dit geval Kaapstad, leven.

Kaapstad - Vivian Hoorn

Beeld uit het boek Cape Town van Vivian Hoorn 

  • Sommige mensen weten niet dat de zee ijs en ijs koud is. Die denken een lekkere strand vakantie te houden tot dat ze gillend de zee uit komen. Ik hou van kou, mij zie je dan ook vaak als een van de weinige de zee in rennen. Daarnaast is het verschil in arm en rijk erg groot en dit doet me veel pijn. Het wordt in de jaren alleen maar meer. Dan sta je voor een stoplicht en zie je iemand bedelen bij een auto wat een Bentley blijkt te zijn. Dit contrast doet me iedere keer beseffen hoe dankbaar ik mag zijn met het leven wat ik leef. We geven ook vaak kleding en eten aan mensen op straat. Als je in Kaapstad uit eten bent en je hebt eten over of al is het water neem het mee, take away is niks geks hier en je kan er mensen zo blij mee maken.
Vivian Hoorn Clifton Kaapstad
  • Als je kids hebt is het top met het tijdsverschil. Een uur. Dit is voor mij ook erg handig met werk en kan ik met het thuisfront makkelijk contact houden. Het is rechtstreeks met KLM, wat zijn voordelen heeft met kids maar ook voor mij met vliegangst en reisziekte. Het is altijd lekker weer maar niet zo'n klamme bedoeling. Genoeg mooie Airbnb verblijven met zwembaden en als je naar het strand wilt is Clifton 4 top, hier is een wc hok bij en makkelijk te bereiken. De rest van de Clifton stranden hebben veel trappen. 

Kaapstad - Vivian Hoorn

Beeld uit Cape Town van Vivian Hoorn 

ETEN

Vivian Hoorn Kaapstad Mercedes
TO DO
  • Onlangs hebben Rien en ik een sunset cruise gedaan op een catamaran. Dit boek je in de haven van waterfront. Het was, naast iedereen die heftige fotosessies bij ondergaande zon met flits maakte, erg romantisch. Zo mooi om de stad vanaf het water te zien en wij hebben zelfs walvissen gespot! Vorig jaar hebben we ook geskydived, dit was zoooo cool! En op het to do lijstje staat nog een ballonvaart in Stellenbosch. Ik zou de safari’s afraden, het is leuk om te doen maar het is niet zo dat je de dieren in het wild gaat spotten.   
  • Je kan in Kaapstad een oude mercedes huren. Het is bloedheet maar heeft zoveel karakter. Als je rond rijd met zonsondergang heb ik elke keer weer het idee dat ik in een oude film zit. 
  • Ga ik echt mijn grootste shop geheim delen? Ja! Er is een antique arcade op Longstreet, dit is hemels als je van vintage en antiek houdt! Loading Bay is ook een leuke ontbijt/lunchtent waar een Aesop winkel bij zit en een leuke conceptstore voor mannen. 

Kaapstad - Vivian Hoorn

DRESS CODE

  • Geen speciale dress code in Kaapstad, ik zou zeggen; easy. Laat al je waardevolle spullen thuis. Kaapstad blijft een stad waar veel overvallen zijn en waar het niet altijd veilig is. Neem wel een lange broek en vest mee want s’avonds kan het fris zijn en ook in de zomer kan je slecht weer hebben. Kaapstad heeft ook vaak een hele koude wind vanuit zee.    

BESTE TIJD OM TE GAAN

  • Van november tot en met maart. 

Vivian Hoorn Kaapstad

ALTIJD IN DE KOFFER
  • Mijn camera’s. Ik kan niet stoppen met foto’s maken. Vandaar dat ik ook een fotoboek heb gemaakt over Kaapstad. 
KAAPSTAD IN DRIE WOORDEN 

mijn grootste liefde

Vivian heeft een prachtig boek gemaakt over haar geliefde Kaapstad, je vindt het boek hier op onze site.