Contact
info@thejourneycollector.com
Tel Aviv als local
· ·

Tel Aviv als local

· ·

Deborah Durlacher, freelance PR & marketing professional, gaat het liefst zo vaak mogelijk naar het buitenland en probeert op z'n minst twee keer per jaar Tel Aviv te bezoeken. Hier geniet ze van het lekkere eten, het fantastische nachtleven en van de Israëlische cultuur. Haar tips. 

Tel Aviv, voor velen niet de eerste stad waar je aan denkt voor een steden trip, maar voor mij is Tel Aviv een van mijn lievelings steden. Je hebt hier niet alleen een heerlijk klimaat, met heel veel zon dagen per jaar, ook zalig oosters eten, geweldige feesten, heel veel cultuur en geschiedenis, mooie stranden en ook nog eens super aardige mensen. 

 • Start de dag, op z'n minst een keer bij Dallal voor brunch of ontbijt. Slaap ik in het noorden van Tel Aviv dan fiets ik met alle liefde naar de Neve Tzedek buurt in het zuiden om hier te brunchen met vrienden. Normaal gesproken trakteer ik mezelf op de Dallal croissant gevuld met zalm, spinazie en een gepocheerd ei. 

 • Neve Tzedek is een toffe wijk in het zuiden van Tel Aviv. Het staat bekend om zijn trendy boetiekjes en restaurants. Het is een goede buurt om lekker rond te struinen, een beetje te shoppen en te eindigen aan de bar van hotel Nina voor een goed glas wijn.  

Tel Aviv breakfast

 • is een andere wijk in het zuiden dichtbij Neve Tzedek. Het is een oude Arabische wijk met smalle straatjes, winkeltjes en restaurants. De wijk is gelegen op een berg vlakbij de zee dus je kan hier genieten van een prachtig uitzicht. Mocht je een ding hebben voor vintage en antiek dan is de Yafo vlooienmarkt zeker de moeite waard! Je kan de markt bezoeken van zondag tot donderdag van 9.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur. 

 • Als je net als ik een sushi verslaving hebt, ga naar TYO! Vanaf de buitenkant verwacht je niet dat het er van binnen zo mooi uitziet. Goede spot voor cocktails en sushi voor je het nachtleven gaat ontdekken. Je komt hier door de muziek al helemaal in de stemming. TYO - Montefiore 7. 

 • Meer in de Israëlische stemming? Ga dan naar Kitchen Market. Dit restaurant bevindt zich boven een food market. De gerechtjes zijn klein a la nouveau cuisine en verser kan het niet; alle ingrediënten komen rechtsreeks van de markt.

 • Israeli street food maar dan wel erg culinair kun je vinden bij Romano. Bijzondere gerechtjes en leuke ambiance. Zit verstopt op pleintje achter een grote deur. Links achter op het plein zit trap omhoog. Restaurant is op de eerste verdieping.

 • Port Sa-id, beetje zelfde concept als bovenstaand maar dan begane grond en met terras op straat. Tegenover de grote sjoel. Je kan hier niet reserveren, gewoon gaan en desnoods drankjes halen bij de bar en ergens op bankje neerstrijken tot er plek is.

 • Zin in wat anders, bij Kab Kem serveren ze Thaise kleine gerechtjes. Leuke bediening en mooie tent. Van dezelfde eigenaren als Thai House.

 • Aanrader - North Abraxass, ontzettend lekker eten! Zelfde eigenaar als Romano. Gezellige sfeer en goede bediening.

Tel Aviv als local

 • Een hidden treasure aan het einde van Rothschild is: The Bellboy. Ik ben hier zo vaak langs gelopen voordat ik doorhad dat het een bar was.. The Bellboy bevindt zich op de begane grond van het Berdichevsky hotel. Zodra ik binnenstapte was ik terug in de jaren 20. Wel een beetje een rare setting uit de jaren 20 met borden als verboden nijlpaarden te voeren?! maar geweldige cocktails die de ober klaarmaakt aan je tafel.  

 • Speak Easy, leuke cocktail rooftop bar op Rothschild. Vrijwel helemaal buiten vol met gezellige lampjes. Super druk op zondagavond. Je vindt hem boven de Jimmy Who.

 • Een andere leuk bar, iets toegankelijker, vlakbij het Dizengoff plein is The Concierge. Een gezellige beetje eclectische sfeer en iedere cocktail komt in een uniek glas, van een gouden theekopje met bloemen tot een doodshoofd, iedere keer weer een verassing.

 • Een van mijn lievelings plekken die past in deze categorie is Sectret Garden. Toen het hek voor het eerst open ging waande ik mezelf in een soort Alice in Wonderland situatie. Een prachtige tuin en een woonkamer in de buitenlucht. Heel belangrijk: er is een grote bar, er draaien goede DJ's en er komt leuk publiek.

 • Ik weet het, bij de naam LaLa Land denk je eerder aan een grote speeltuin dan aan de plek waar je moet zijn voor een heerlijke dag in de zon (of schaduw). Geniet hier van een verse limonade, heerlijke humus en ontmoet hier al je favoriete Nederlanders. Geen zin in Nederlanders? Dan raad ik je aan ergens anders heen te gaan, but know you will miss out ;-)

Tel Aviv als local