Contact
info@thejourneycollector.com
Weekend in Porto
· ·

Weekend in Porto

· ·

Brigitte is naast PR professional ook founder van The Journey Collector. Ooit vloog ze de wereld over als stewardess nu vliegt ze de wereld over voor mooie vakanties en leuke city trips, Porto is hier één van.

Mocht je zin hebben in een overzichtelijke stad, goed eten en strand - dan is Porto alles wat je zoekt. Het is de één na grootste stad van Portugal en het centrum kan je in een half uur lopen, erg fijn als je maar een weekend hebt! 

  • We sliepen in het centrum in een fijn, klein appartement genaamd Oporto Chic & Cozy. Om de hoek van de hoofdstraat met alle bekende winkels en verder alles, bijna alles op loopafstand. De Uber is trouwens ook erg goed te doen, mocht je hakken aan willen naar een restaurant. 

Combi Coffee Porto

  • De lekkerste koffie drink je bij Combi Coffee, beetje uit het centrum maar dan heb je ook wat. De smoothies zijn ook zeker een aanrader! 

  • Op de Rua José Falcão vind je meerdere leuke winkels en restaurants en ook lekkere koffie bij Fabrica, loop zeker door naar achteren want ze hebben een heel fijn tuintje. 

  • Klein maar heel fijn; Mistu. Hier eet je mooie gerechten die je allemaal kan delen en drink je heerlijke wijn of een cocktail. Reserveren is verstandig en schrik niet van de immens grote topless vrouw aan de muur.

  • Aan een leuk pleintje in het centrum vind je restaurant & mozzarella bar Puro, zalige pasta's en uiteraard mozzarella. 

  • Langs de rivier de Duoro heb je mooi zicht op de Ponte Luiz I brug en veel terrasjes en restaurantjes. Tip aan de overkant is het veel rustiger :).

  • Genoeg van de stad? Kan, is ook niet heel groot - pak dan de tram naar het strand. Is wel een tip die meer mensen (lees toeristen) krijgen dus be aware dat je er misschien niet in past. Maar als het lukt heb je een leuke trip door Porto naar de kust. 

  • Aan zee is niet heel veel te vinden, en deze is ook een beetje verstopt maar absoluut de moeite waard: The Bird. Klein tuintje, mocht het lekker weer zijn en een heerlijk lunch menu. 

Serralves Museum

  • Net buiten Porto (of centrum Porto) vind je het prachtige museum Serralves, waar ze naast de kunstcollectie binnen een prachtige tuin hebben waar ook genoeg te zien is. 

Kortom, fijne stad voor een romantisch weekendje weg!